Verrassende renovatie.

Deze woning wordt van voor tot achter opgeknapt, al zie je aan de voorgevel niks van deze ingrijpende verbouwing. De opdrachtgever wilde de eettafel als centrale plek in het huis en ze zagen een spectaculaire ingreep zoals een vide of bijzondere trap wel zitten. Het huis over drie verdiepingen was nogal donker en voelde niet groot, doordat het was ingedeeld in veel dichte kamers met centraal een grote hal zonder daglicht.

Door de een grote vide te maken en het centraal gelegen trappenhuis helemaal open te maken is die plek nog bijzonderder dan verwacht. Vanuit de eetkamer in wording merkt de opdrachtgever op:

“Vanuit hier zie je echt alle uithoeken van het huis zoals we bedacht hadden.”

Direct naast de eetkamer ligt de keuken en via de stalen open trap wandel je naar de verdieping, waar een ruime de werkplek komt voor het hele gezin. De voorkamer is wat meer besloten, maar door de dubbele schuifdeuren, die in de wand verdwijnen, toch ook in verbinding met de lichte achterkamer.

De begane grond en eerste verdieping zijn meer op zichzelf gericht door alle visuele verbindingen. De grote stalen kozijnen, zorgen voor veel licht en een directe verbinding met de compacte stadstuin. De slaapkamers zijn op de 2e verdieping zijn mooi van formaat en wat meer naar buiten gekeerd, ze hebben mooi uitzicht op de boomkronen.

Naast veel licht en ruimtelijkheid, was het verduurzamen van de woning een belangrijk speerpunt van de opdrachtgever. Denk daarbij aan een flink pakket isolatie, isolatieglas en natuurlijk een nieuwe duurzame installatie met vloerverwarming en een warmtepomp. In de keuzes van de materialen en installaties heeft de aannemer een grote rol gespeeld, die actief meewerkte aan het afwegen en ontdekken van de juiste materialen. Zo werd er voor de isolatie bijvoorbeeld houtvezel toegepast in plaats van PS. Dat vraagt een iets dikker pakket, maar dat hadden ze er graag voor over.

Aannemer: Bouwlinq
Constructeur: Bureau Broersma