Verrassende renovatie

Deze woning werd van voor tot achter opgeknapt, al zie je aan de voorgevel niks van de ingrijpende verbouwing. Het drie verdiepingen tellende huis was nogal donker en voelde niet groot, doordat het was ingedeeld in veel dichte kamers met in het midden een grote hal zonder daglicht. De opdrachtgever wilde de eettafel als centrale plek in het huis en zag een spectaculaire ingreep zoals een vide of bijzondere trap wel zitten. Door de voormalige hal en het centraal gelegen trappenhuis helemaal open te maken in combinatie met een grote vide is die plek aan de eettafel spectaculair. Vanuit de eetkamer in wording merkte de opdrachtgever al op:

“Vanuit hier zie je echt alle uithoeken van het huis zoals we bedacht hadden.”

De voorkamer op de begane grond is wat meer besloten, maar door de dubbele schuifdeuren, die in de wand verdwijnen, toch ook in verbinding met de lichte achterkamer. Direct naast de eetkamer ligt de keuken en via de stalen open trap wandel je naar de verdieping, waar een ruime de werkplek komt voor het hele gezin.

De begane grond en eerste verdieping zijn meer op zichzelf gericht door alle visuele verbindingen. De grote stalen kozijnen, zorgen voor veel licht en een directe verbinding met de compacte stadstuin. De slaapkamers zijn op de 2e verdieping zijn mooi van formaat en wat meer naar buiten gekeerd, ze hebben mooi uitzicht op de boomkronen.

Naast veel licht en ruimtelijkheid, was het verduurzamen van de woning een belangrijk speerpunt van de opdrachtgever. Denk daarbij aan een flink pakket isolatie, isolatieglas en natuurlijk een nieuwe duurzame installatie met vloerverwarming en een warmtepomp. In de keuzes van de materialen en installaties heeft de aannemer een grote rol gespeeld, die actief meewerkte aan het afwegen en ontdekken van de juiste materialen. Zo werd er voor de isolatie bijvoorbeeld houtvezel toegepast in plaats van PS. Dat vraagt een iets dikker pakket, maar dat hadden ze er graag voor over.

Aannemer: Bouwlinq
Constructeur: Bureau Broersma
Interieur & stoffering: Dilen-advies
Kozijnen: Tudor
Meubilair: opdrachtgever

Foto’s: Arnaud Roelofsz fotografie