Kleedkamer wordt naschoolse opvang

Met een klein budget is deze oude kleedkamer en doucheruimte in een jaren ’30 school omgetoverd tot naschoolse opvang. We besloten de tegels op de vloer en de wanden te behouden en de ruimte een stoere industriĆ«le sfeer te geven; de hoofd functies zijn atelier en keuken, goed passend binnen de visie van de Montessori school en de naschoolse opvang.

keukeneiland, bar en speelkeuken meubel
de oude kleedkamer is nu atelierruimte
het grote daklicht voorziet het atelier van licht

Door een daklicht en een extra kozijn komt er voldoende daglicht binnen en kun je naar buiten kijken vanuit de ruimte. De basis verlichting in het verlaagde plafond wordt ondersteund door sfeerlampen. De akoestiek werd door het verlaagde plafond enorm verbeterd, het kleedkamer lawaai maakte plaats voor enthousiast geklets. Alleen de jeugdige marktkooplui willen hun waar nog wel eens luidruchtig aanprijzen….

De kleedkamerbanken zijn hergebruikt als stellingen aan de muur, waar alle creatieve spullen tentoongesteld worden en de materialen voor de kinderen goed bereikbaar zijn. De betegelde muur waar achter zich de douches bevonden werd afgezaagd om plek te geven aan een volledige keuken met op de kop een bar. De klassieke tegels geven de keuken een stoere uitstraling, het meubilair en de aankleding sluit hier mooi op aan.

Zo zag de kleedkamer eruit voor en tijdens de verbouwing:

Je moest echt even door je oogharen kijken om de kwaliteiten ervan te zien, maar iedereen geloofde in het concept en men is razend enthousiast over het resultaat.

Foto’s: Arnaud Roelofsz / Studio evo
Inrichting (meubels en aankleding): De Beleving BV
Opdrachtgever: Kinderopvang 2 Samen
Uitvoering: John de Vos aannemers