Van garage tot veranda


Deze donkere voormalige garage kreeg een inpandige veranda als verlengstuk van de tuin; een prachtige plek en een aanwinst voor het huis en voor de tuin. De nieuwe keuken staat in verbinding met de reeds bestaande woonkamer, maar vooral ook met de veranda en tuin. De tuinkamer wordt nu nog gebruikt als speelkamer en wordt op termijn de master bedroom.

Toen de bewoners van deze dubbele beneden woning in het Statenkwartier de naastgelegen garage konden kopen, twijfelden ze geen moment. Maar de staat van de garage en gebrek aan daglicht waren een probleem. Samen losten we de grootste uitdaging op: daglicht in de diepe donkere garage krijgen, om deze bewoonbaar en aantrekkelijk te maken om te leven.

De tuin heeft als het ware een uitbouw gekregen naar binnen toe door middel van de veranda met de houten uitstraling. De schuifpui is zo hoog mogelijk om veel licht onder het afdak naar binnen te krijgen, de openslaande deuren in de hoek maken de overgang naar de witte deuren van de “oude” woning. De ruimten staan allemaal in open verbinding met elkaar en lopen vloeiend in elkaar over zonder het eigen karakter te verliezen.

 

Keuken & werkkamer: Houtmerk
Aannemer: De bouwcombinatie – Louis Buijs / Chris Maasland